Valmistuin 31.1.2008 Tuotantoautomaatioinsinööriksi ja valmistumiseni kunniaksi tein kakun töihin.

1269393.jpg

Pursotus ja koristelu jäi viime tippaan, jonka vuoksi kakusta tuli hieman tuhruisen näköinen :(

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halk. 24-25 cm). Paista pohja 175 asteiseessa uunin alimalla tasolla noin 30-35 minuutia.

Välissä:
Mansikka- ja mustikkamousse:
150 g mansikoita/mustikoita
200 g tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
2,5 dl vispikermaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa tuorejuusto, maitorahka ja sokerit keskenään. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseokseen ja puolita täyte toiseen kulhoon. Lisää seoksiin mustikat ja mansikat sekä jaa lopuksi kermavaahto seoksiin varovasti sekoittaen. Täytä kakku.