1313162.jpg

Mieleni on tehnyt jo pidemmän aikaa kokeilla porkkanakakun tekoa (huom!olen tehnyt porkkanakakkua viimeksi yläasteen kotitalouden tunnilla :] ). Löysinkin herkullisen ohjeen pienen etsinnän jälkeen Lettupannu -blogista, kiitokset Hennalle & Santulle ohjeesta! Herkullista oli ;)

Kakku:

4,5 dl pienellä terällä raastettua porkkanaa
3,5 dl fariinisokeria (melko tiiviisti mittaat puristettuna)
2 dl öljyä
1,5 dl maitoa tai vettä
5,5 dl jauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia

Kuorrute:

100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g margariinia
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Raasta porkkanat ja mittaa, että raastetta tulee n. 4,5 dl melko tiiviisti puristettuna. Sekoita kulhossa fariinisokeri, öljy ja maito/vesi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon neste. Lisää vielä raastetut porkkanat joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua uunissa 175 asteessa ainakin noin 45 minuuttia (kokeile kypsyyttä esim. hammastikulla) . Anna kakun jäähtyä kokonaan ja kuorruta.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle.

1313167.jpg