Tämä leipä tuskin esittelyjä kaipaa!!!On niiiin herkullista ja vielä helppo tehdäkin ;)

1218612.jpg

1 l kirnupiimää
3 pss kuivahiivaa
3 dl siirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
n.12 dl vehnäjauhoja

Voiteluun: siirappivettä (vettä+siirappia)

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää kaikki muut aineet nesteeseen. Varmista, että kaikki jauhot sekoittuvat hyvin. Nostata taikinaa n. 2 tuntia. Taikinaa tulee n.4 litraa eli varaa ainakin kolme foliovuokaa leipien paistamiseen. Älä vaivaa taikinaa vaan kaada se vuokiin ja paista leipiä uunin alaosassa 175 asteessa noin 2 tuntia. Paitamisen puolivälissä voit valella leipiä siirappivedellä.

Kumoa leivät paistamisen jälkeen ritilälle jäähtymään ja laita jäähtyneet leivät jääkaappiin säilöön. Leivät ovat parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.