torstai, 29. marraskuu 2007
Samettinen tomaattikeitto
Tänään töiden jälkee mieleni alkoi tehdä tomaattikeittoa, joten ei auttanut muu kuin ryhtyä tuumasta toimeen.
Tämä keitto sopii niin alkuruoaksi kuin isompaankin nälkään:
1 sipuli
3 puristettua valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä
loraus vettä
1/2 lihaliemikuutio
pizzamaustetta
mustapippuria
suolaa
1/2 dl kermaa
Silppua sipuli ja kuullota se tilkassa öljyä kattilassa. Lisää valkosipuli, tomaattimurska, tomaattipyre, lihaliemikuutio ja loraus vettä. Mausta ja anna kiehua hiljalleen n. 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna vielä hetki. Annostele keitto lautaselle ja lisää halutessa vielä nokare ranskan kermaa.
Kommentit