tiistai, 5. helmikuu 2008
Runebergin leivokset
Runebergin päivän kunniaksi leivoksia. Ohje on peräisin yläasteaikaiselta kotitaloustunnilta ;)
200 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 dl faniirisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl jauhettuja manteleita
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
(1-2 tippaa karvasmanteliöljyä)
Koristeeksi:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
1 rkl maitoa
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Jos haluat, lisää karvasmanteliöljy. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen n. 20x30 cm:n tai halk. 28 cm vuokaan. Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin. 30 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt levy neliönmallisiksi leivoksiksi ja koristele hillolla ja tomusokerista sekä maidosta valmistetulla seoksella.
Kommentit