tiistai, 12. helmikuu 2008
Valmistujaiskakku
Tämäkin kakku oli tarjolla valmistujaisjuhlissani. Päällä olevat koristeet marsipaania ja pursotus flora vispiä.
Vaalea kakkupohja:
4 munaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl jauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Tumma kakkupohja:
4 munaa
1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
Valmista pohjat erikseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halk. 24-25 cm). Paista pohjia uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30-35 minuuttia.
Kostutus:
mehua
Täytteet:
samat kuin insinöörikakussa.
Päälle:
mansikoita
2,5 dl vaahdotettua flora vispiä
Kommentit