torstai, 6. joulukuu 2007
Kääretorttu banaani-mustikka tuorejuustotäytteellä
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kuohukermaa
200g vaniljatuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 banaani
mustikoita
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon, sekoita varovasti käännellen seosta. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattulle uunipellille ja paista pohja 200 asteessa noin 10 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää siihen sokeri, tuorejuusto sekä pilkotut banaanit. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele mustikoita täytteen päälle ja kääri torttu rullaan. Laita kääretorttu maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi. Parasta torttu on tarjottavaksi vasta seuraavana päivänä.
Kommentit